« Takaisin

Läpi vuodenaikojen -kirjallisuusterapeuttinen kurssi

Läpi vuodenaikojen -kurssi on vuodenaikojen kiertoon pohjautuva kasvuryhmä, jonka taustavireenä on voimaantumisen (empowerment) ajatus. Menetelminä käytetään kirjallisuusterapiaa ja voimauttavaa valokuvaa, ja lisäksi luonto ja aistit ovat keskeisessä osassa.

Kurssi sopii jokaiselle, joka kaipaa keidashetkeä arkeensa vuodenaikojen rytmissä kirjoittamisen, luonnon ja kuvan äärellä. Kurssilla on aikaa keskittyä omaan hyvinvointiin turvallisessa, yhteisöllisessä ilmapiirissä. Käytettyjä menetelmiä voi viedä niin omaan arkeen kuin työhönkin.  Mitään erityisiä kirjoittamisen taitoja ei tarvita; riittää, että haluaa kirjoittaa. Kuvaamiseen riittää kännykän kamera.

Osallistujien tulee voida sitoutua kaikkiin neljään kertaan, sillä ne muodostavat kokonaisuuden, jossa vuorovaikutus ryhmässä on osa työskentelyä. Ryhmään voidaan ottaa enintään 12 kurssilaista.

Kurssiviikonloput

6.–7.5.2023
19.–20.8.2023
28.–29.10.2023
27.-28.1.2024

Opetusta viikonloppujaksoilla on lauantaisin klo 9.30–16.30 ja sunnuntaisin klo 9–14 sisältäen yhteensä 12 tuntia ohjattua työskentelyä.

Kurssin ohjaajat

hanna sulander2 249x249

Hanna Sulander on KM, luokanopettaja, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, kirjallisuusterapiaohjaaja, luova uniohjaaja ja työnohjaaja. 
"Teen päivätyötäni yläkoulun äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana sekä apulaisrehtorina. Opettajankoulutukseni lisäksi olen muun muassa kirjallisuusterapiaohjaaja, luova uniohjaaja®, työnohjaaja ja enneagrammiohjaaja. Perheniemessä olen pitänyt erilaisia kirjallisuusterapiakoulutuksia, kirjallisuusterapeuttisia viikonloppuja ja unityöskentelyviikonlopunkin vuodesta 2012 alkaen. Opistolla on erityinen sija sydämessäni, ja haluan tulla sinne aina uudelleen.  Opiston kristillinen viitekehys ja kaunis ympäristö tekee mahdolliseksi työskennellä retriitinomaisesti turvallisessa ilmapiirissä. Usein kurssien aikana tapahtuu merkityksellisiä asioita ja hyvää tekeviä kohtaamisia. Omilla kursseillani haluan luoda ihmisille mahdollisuuksia ja toivoa, jotka voi viedä kurssilta mukanaan omaan arkeen."  

satu nieminen 249x249  

Satu Nieminen, toimintaterapeutti M. Sc, ammatillinen opettaja, kirjallisuusterapeutti, ryhmänohjaaja
"Olen kuntoutustyön lisäksi ohjannut vapaan sivistystyön kursseja sekä kouluttanut täydennyskoulutuksissa. Kaikenlainen toiminnallisuus ja luovat menetelmät ovat minulle tärkeitä niin omassa elämässä kuin työssäkin. Minulla on työkalupakissani kirjoittamisen lisäksi kuvailmaisun, ryhmänohjaamisen ja voimauttavan valokuvan menetelmiä. Luonto näyttelee tärkeää osaa elämässäni. "

Hinta/viikonloppu

  • Opetus 164 €
  • Täysihoitopaketti 63 € (sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja ruokailut)
    Yhden hengen huone varattavissa, lisämaksu 17 € (varausjärjestyksessä)
  • Ruokailupaketti ei-majoittuville 27 € (sis. aloituskahvi/-tee, lounaat ja päiväkahvit/-teet)

Ilmoittaudu 17.4.2023 mennessä

Ilmoittaudu nettilomakkeella tai opisto@perheniemi.com tai p. 05 757 4100.

Varaa paikkasi ajoissa, kurssille voidaan ottaa rajoitettu määrä osallistujia.

Lisätietoja saat opiston toimistosta.

Lämpimästi tervetuloa!

Alkaa

6.5.2023

Päättyy

28.1.2024

Laajuus

2 op

Lähetä ilmoittautuminen tästä