« Takaisin

Läpi vuodenaikojen -kirjallisuusterapeuttinen kurssi

Läpi vuodenaikojen -kurssi on vuodenaikojen kiertoon pohjautuva kasvuryhmä, jonka taustavireenä on voimaantumisen (empowerment) ajatus. Menetelminä käytetään kirjallisuusterapiaa ja voimauttavaa valokuvaa, ja lisäksi luonto ja aistit ovat keskeisessä osassa.

Kurssi sopii jokaiselle, joka kaipaa keidashetkeä arkeensa vuodenaikojen rytmissä kirjoittamisen, luonnon ja kuvan äärellä. Kurssilla on aikaa keskittyä omaan hyvinvointiin turvallisessa, yhteisöllisessä ilmapiirissä. Käytettyjä menetelmiä voi viedä niin omaan arkeen kuin työhönkin.  Mitään erityisiä kirjoittamisen taitoja ei tarvita; riittää, että haluaa kirjoittaa. Kuvaamiseen riittää kännykän kamera.

Osallistujien tulee voida sitoutua kaikkiin neljään kertaan, sillä ne muodostavat kokonaisuuden, jossa vuorovaikutus ryhmässä on osa työskentelyä. Ryhmään voidaan ottaa enintään 12 kurssilaista.

Viikonloppujaksojen ajankohdat:

11.-12.2.2023
6.-7.5.2023
19.-20.8.2023
28.-29.10.2023

Viikonloppujaksot ovat lauantaisin klo 9.30-16.30 ja sunnuntaisin klo 9-14.00 sisältäen 12 tuntia ohjattua työskentelyä.

Kurssin ohjaajina toimivat Hanna Sulander (KM, luokanopettaja, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, kirjallisuusterapiaohjaaja, luova uniohjaaja ja työnohjaaja) ja Satu Nieminen (toimintaterapeutti M. Sc, ammatillinen opettaja, kirjallisuusterapeutti, ryhmänohjaaja).

 

   

"Olen Hanna Sulander ja päivätyötäni teen yläkoulussa äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana sekä apulaisrehtorina. Perheniemessä olen vuodesta 2012 alkaen pitänyt erilaisia kirjallisuusterapiakoulutuksia, kirjallisuusterapeuttisia viikonloppuja ja unityöskentelyviikonlopunkin. Opettajankoulutukseni lisäksi olen muun muassa kirjallisuusterapiaohjaaja, luova  uniohjaaja®, työnohjaaja ja enneagrammiohjaaja. Perheniemen opistolla on erityinen sija sydämessäni, ja sinne haluan aina uudelleen tulla.  Opiston kristillinen viitekehys ja kaunis ympäristö mahdollistaa aina retriittimäisen työskentelyn, merkityksellisten asioiden tapahtumisen ja hyvää tekevät kohtaamiset turvallisessa ilmapiirissä. Omilla kursseillani haluan luoda ihmisille mahdollisuuksia ja toivoa, jotka voi viedä mukanaan omaan arkeen."  

 

  

"Olen Satu Nieminen, ammatillinen opettaja, toimintaterapian maisteri ja kirjallisuusterapeutti. Kuntoutustyön lisäksi olen ohjannut vapaan sivistystyön kursseja sekä kouluttanut täydennyskoulutuksissa. Kaikenlainen toiminnallisuus ja luovat menetelmät ovat minulle tärkeitä niin omassa elämässä kuin työssäkin. Minulla on työkalupakissani kirjoittamisen lisäksi kuvailmaisun, ryhmänohjaamisen ja voimauttavan valokuvan menetelmiä. Luonto näyttelee tärkeää osaa elämässäni. "

Hinta/viikonloppu:

  • Opetus 164 €
  • Täysihoitopaketti 63 € (sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja ruokailut)
    Yhden hengen huone varattavissa, lisämaksu 17 € (varausjärjestyksessä)
  • Ruokailupaketti ei-majoittuville 27 € (sis. aloituskahvi/-tee, lounaat ja päiväkahvit/-teet)

Ilmoittautuminen 22.1.2023 mennessä nettilomakkeella tai opisto@perheniemi.com tai p. 05 7574 100. Ilmoittaudu pian ja varaa paikkasi. 

Lisätietoja saa opiston toimistosta.

Alkaa

11.2.2023

Päättyy

29.10.2023

Laajuus

2 op

Lähetä ilmoittautuminen tästä