« Takaisin

Henkilökohtaisesti ohjattu hiljaisuuden retriitti

Minä saan uuden voiman! Henkilökohtaisesti ohjatussa hiljaisuuden retriitissä käytämme kirkkovuoden tekstinä mm. Jesajan kirjan kohtaa ”kaikki jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman.”

Retriitissä osallistuja saa tutkistella omaa kutsumustaan Jeesuksen opetuslapsena. Retriitissä yhdistyvät hiljaisuus ja henkilökohtainen hengellinen ohjaus. Pohjana on ignatiaaninen rukousperinne, jossa mikään elämän osa-alue ei ole hengellisyyden ulkopuolella. Oman elämän peilaaminen rukouksessa Raamatun teksteihin on syvimmiltään oikeiden elämänvalintojen etsimistä ja vapautumista turhista asioista, eräänlaista pyhiinvaellusta ihmiseksi kasvamisessa. Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa, mikä tarkoittaa sitä, että Jumala on todella läsnä ihmisten elämässä.

Yhteinen ohjelma muodostuu päivittäisistä ehtoollisjumalanpalveluksista sekä ruokailuista, jotka nekin ovat tärkeä yhteinen hiljaisuuden hetki. Tässä retriitissä halukkaat voivat lisäksi toteuttaa sekä perjantaina että lauantaina yhden rukoushetken osallistumalla bibliodraamatyöskentelyyn. Kunkin henkilökohtainen retriitti rakentuu itsenäisistä rukousmietiskelyistä, joissa jokainen peilaa omaa elämäänsä Raamatun teksteihin.

Osallistuja tapaa päivittäin ohjaajansa, jolta saa Raamatun tekstejä ja tukea matkalleen. Kunkin osallistujan matkaa suojaa ympäröivä hiljaisuus, johon osallistuja ohjaajansa kanssa sovittuja tapaamisia lukuun ottamatta pyrkii sitoutumaan.

Bibliodraama on Raamatun tekstiin eläytymistä erilaisin luovin ja toiminnallisin menetelmin. Ohjaajan ohjaamana sukellamme yhdessä Raamatun maailmaan ja olemme työskentelyjakson aikana vuorovaikutuksessa toistemme kanssa. Näin Raamatun tapahtumat konkretisoituvat tai avautuvat eri tavalla kuin henkilökohtaisissa raamattumietiskelyissä. Näistä hetkistä kukin voi jatkaa hiljaisuudessa itselle sopivalla tavalla.

Retriitti alkaa torstaina klo 18 yhteisellä päivällisellä ja päättyy sunnuntaina klo 14.

Ignatiaaniset ohjaajat:
pastori, psykoterapeutti Eva Kanerva, Sininauhaliitto
psykologi Marja Vuorinen
muusikko Maisa Kumpulainen

Bibliodraama- ja retriitinohjaaja:
diakonissa Ulla-Maija Kyrölä

Retriitti järjestetään yhteistyössä Sininauhaliiton kanssa.

Hinta:
285 €, sisältää retriitin sekä täysihoidon (majoitus omin lakanoin 1 hh sekä ruokailut)

Ilmoittautuminen ja tiedustelut:
Retriitti alkaa 16.5.2019. Retriitissä on vielä tilaa - toimi heti! Ilmoittaudu tällä sivulla kohdassa "Ilmoittaudu tästä" tai suoraan opiston toimistoon puh. 05 757 4100 ennen retriitin alkua.

Lisätietoja opisto@perheniemi.com tai puh. 05 757 4100

Alkaa

Päättyy