« Takaisin

Tilkkutyökurssi - Tilkkuja kukkivat puut ja moderni taikametsä

Tule ompelemaan tilkkutöitä erilaisin tekniikoin! Modern quilt -tyyli vie pelkistettyihin muotoihin ja väreihin. Kangastilkut ja silput luovat värikkäitä tilkkublokkeja. Valitse mieleisesi tyyli omilla kangasvalinnoillasi.

Nauti värien, kankaiden ja eri tekniikoiden mahdollisuuksista

Tilkkutyökurssin teemana ovat tänä kesänä puut, lehdet, oksat ja metsä, ja niiden mukaan käsitellään eri tekniikoita. Viikon aikana on mahdollisuus kankaan maalaamisen ja aurinkovärjäystekniikkaan, joita voit hyödyntää tilkkutyömalleissa ja tehtävissä.   

Perheniemen kartanon ympärillä olevat puut, oksat ja isot tammet inspiroivat piirrosmaiseen “mustanlangan” tikkaukseen. Harjoittele vapaata vanutikkausta myös värikkäästi tilkkuja tikaten, mosaiikkitekniikalla. Opetuspaikassa on tilaa peittojen suunnitteluun, vanunlaittoon ja konetikkauksiin. Voit tuoda myös vaiheessa olevat tilkkutyösi mukaan.

Tilkkutöissä voidaan käsitellä puiden muotoa eri tavoin. Mallin mukaan jäljentämällä syntyy esittävää ja luonnon mukaista. Yksinkertaistamalla puutkin muuttuvat soikeiksi tai pyöreiksi. Modernitilkkutyö käyttää paljon puolikaarevia muotoja. Näistä muodostuu abstrakti taikametsä. Ompele tilkkupuita ja lehtiä mm. paper-piecing-tekniikalla, käytä kaitaleita sulka-puu-mallissa, applikoi tai ompele blokkeja viivaimia hyödyntäen. 

Kurssin aikana voit valmistaa pienempiä tilkkutöitä kuten laukun tai kehyskukkaron tai muita pussukoita. Essuun tai kaarevaan tilkkuhameeseen on kiva kaava. Etsitään peittomalliin sopiva blokki tai suunnitellaan kokonaisuus yhdistelemällä tilkkuja, blokkeja, kauniita kankaita. 

Opetusta viitenä päivänä viikossa

Kurssille ilmoittautuneet saavat ennen kurssia kutsukirjeen, jossa on päiväkohtainen ohjelma (sis. taideaiheet ja tilkkutekniikat) ja lista siitä, mitä materiaaleja kurssille tulee ottaa mukaan. Tarkempi opetusohjelma muodostuu ryhmän ja jokaisen oman työvaiheen ja taitotason mukaan.

Opetusta on maanantaina klo 12.30–16.30, tiistaista torstaihin klo 9.00–16.30 ja perjantaina klo 9.00–14 ja se jaksottuu eri opetusaiheisiin. Opistossa voi halutessaan työskennellä vapaasti iltamyöhäänkin. 

Kurssin opettaja

ulla meskanen tikkutyo kurssi 200x273

Kurssin opettajana toimii Ulla Meskanen, askartelun ohjaaja, FM käsityöaineiden opettaja Helsingin työväenopistosta. Ulla on vahvan ammattitaidon omaava, ajankohtaisia trendejä seuraava, innostava ja kannustava opettaja. Sähköposti Ullalle on ulla.meskanen@edu.hel.fi.

Kurssin hinta

  • Opetus 240 €
  • Täysihoitopaketti 170 € (sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja ruokailut)
  • 1 hh lisämaksu 68 € (varausjärjestyksessä)
  • Ruokailupaketti ei-majoittuville 79 € (sis. lounaat, päiväkahvit ja päivälliset)

Ilmoittaudu 2.5. mennessä!

Kurssille voidaan ottaa rajoitettu määrä osallistujia, joten varaa paikkasi pian, viimeistään 2.5. nettilomakkeella tai soittamalla opiston toimistoon p. 05 757 4100, opisto@perheniemi.com. Opiston toimistosta saat myös lisätietoja. 

Lämpimästi tervetuloa!

Alkaa

26.6.2023

Päättyy

30.6.2023

Lähetä ilmoittautuminen tästä