« Takaisin

Tilkkutyökurssi - Tilkkujen puutarha ja tikkauksien salaisuudet

Innostutko uusista tilkkutrendeistä, joissa käytetään helppoja tilkkublokkeja, mutta lähes yksivärisin kankain? Näistä ompelet erilaisia tähtikuviotyylisiä blokkeja. Vai oletko kiinnostunut ympyräompeluista ja niissä käytetyistä tekniikoista sekä kukkablokeista?

Nauti värien, kankaiden ja eri tekniikoiden mahdollisuuksista

Tilkkutyökurssin teemana ovat tänä kesänä uudet kuviot vanutikkaukseen, väritilkkujen yhdistäminen vanhoissa malleissa sekä vanhojen blokkien muuttaminen ja kollaasimaiset kokonaisuudet.

Modernit blokit, isot geometriset kukat, antavat tilaa tikkauksille. Leiki värilangoilla ja muuntuvilla kiehkura-kuvioilla. Vapaa vanutikkaus voi viedä mennessään kohti uusia muotoja. Piirrosmaiset kuvat sopivat mainiosti vapaan tikkauksen harjoitteluun esim. niittykukkia pellavapohjalla. Ne on helppo toteuttaa mustalla langalla ommellen.

Jokainen voi toteuttaa omaa tilkku-unelmaa; ompele suurempaa peittoa tai pienempiä töitä, kuten vetoketjupussit, kangaskorit tai laukut. Opi ja ompele uutta tai muuta ja muokkaa vanhaa. Kartanossa on tilaa peittojen palasuunnitteluun, vanunlaittoon ja konetikkauksiin. Voit tuoda myös vaiheessa olevan tilkkutyösi mukaan.

Opetusta viitenä päivänä viikossa

Kurssille ilmoittautuneet saavat ennen kurssia kutsukirjeen, jossa on päiväkohtainen ohjelma (sis. taideaiheet ja tilkkutekniikat) ja lista siitä, mitä materiaaleja kurssille tulee ottaa mukaan. Tarkempi opetusohjelma muodostuu ryhmän ja jokaisen oman työvaiheen ja taitotason mukaan.

Opetusta on maanantaina klo 12.30–16.30, tiistaista torstaihin klo 9.00–16.30 ja perjantaina klo 9.00–14 ja se jaksottuu eri opetusaiheisiin. Opistossa voi halutessaan työskennellä vapaasti iltamyöhäänkin. 

Kurssin opettaja

ulla meskanen tikkutyo kurssi 200x273

Kurssin opettajana toimii Ulla Meskanen, askartelun ohjaaja, FM käsityöaineiden opettaja Helsingin työväenopistosta. Ulla on vahvan ammattitaidon omaava, ajankohtaisia trendejä seuraava, innostava ja kannustava opettaja. Sähköposti Ullalle on ulla.meskanen@edu.hel.fi.

Kurssin hinta

  • Opetus 250 €
  • Täysihoitopaketti 198 € (sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja ruokailut)
  • 1 hh lisämaksu 80 €
  • Ruokailupaketti ei-majoittujille 91 € (sis. lounaat, päiväkahvit ja päivälliset)

Ilmoittautuminen 

Kurssille voidaan ottaa rajoitettu määrä osallistujia, joten varaa paikkasi pian. Ilmoittautua voit nettilomakkeella tai soittamalla opiston toimistoon p. 05 757 4100, opisto@perheniemi.com. Opiston toimistosta saat myös lisätietoja. 

Lämpimästi tervetuloa!

Alkaa

24.6.2024

Päättyy

28.6.2024

Lähetä ilmoittautuminen tästä