« Takaisin

Kasvivärjäyskurssi

Kerätään yhdessä kasveja luonnosta, tehdään väriliemiä ja pistetään villat jokaiseen soppaan

Luonnon väreillä värjätyt langat on helppo yhdistää kauniiksi työksi, koska värit sointuvat yhteen. Lankojen värjääminen antaa tekijälleen nautintoa ja aina yllätyksiä. Luonnossa liikkuminen ja kasvien kerääminen, värien irti keittäminen kasveista, kiinni keittäminen lankoihin ja luomisen ilo tuovat paljon hyvää mieltä ja tekemisten iloa.

Aloitamme maanantaina klo 14 tutustumalla toisiimme ja kasvien tuottamien värien maailmaan. Sukellamme heti lähiluontoon etsimään liemiimme materiaalia ja tekemiseen inspiraatiota. Viikon aikana ehdimme keitellä monet liemet ja kokeilla eri tapoja kiinnittää värejä etupäässä villalankoihin. Perjantaina olemme jokainen saaneet mukaamme oivan malliston väreistä ja kauniita lankoja, joilla voi toteuttaa neulojien ja kankureiden unelmia.

Ilmoittautuneille lähetetään etukäteen lista mukaan otettavista tarvikkeista, joita löytyy jokaisen kodista.

Kurssin opettaja

Opettajana toimii Maarit Liukkonen, ammatillinen opettaja, muotoilija AMK. Maarit on pitkän työhistorian tehnyt kudonnan, erityistekniikoiden ja työtoiminnan ohjaaja. Lisäksi hän on toiminut työpaikkaohjaajana alan opiskelijoille Puustellin Työkylässä Laukaassa. Maaritilla on kannustava ja innostava ote opettamiseen sekä vahva osaaminen ja käytännön kokemus kasveilla värjäämisestä.  Vaikka hän on jättänyt päivittäisen työelämän jo taakseen, niin käsityötä ja käsillä tekemistä Maarit ei jätä koskaan.

Aikataulu

Kurssi alkaa maanantaina klo 14, jota ennen on aloituskahvi/-tee. Kurssi päättyy perjantaina klo 14 sisältäen 30 tuntia opetusta.

Hinta

  • Opetus 210 €
  • Täysihoitopaketti 170 €
  • (sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja ruokailut)
  • 1 hh varattavissa 68 euron lisämaksusta (varausjärjestyksessä)
  • Ruokailupaketti ei-majoittuville 79 € (sis. lounaat ja päiväkahvit)

Ilmoittaudu 5.6. mennessä!

Varaa paikkasi viimeistään 5.6. täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake tai soittamalla opiston toimistoon p. 05 757 4100, opisto@perheniemi.com. Opiston toimistosta saat myös lisätietoja.  

Lämpimästi tervetuloa kauniiden luonnonvärien maailmaan! 

Alkaa

3.7.2023

Päättyy

7.7.2023

Laajuus

30 h

Lähetä ilmoittautuminen tästä