« Takaisin

Kosmetiikkaa villiyrteistä -kurssi

Pohditko usein millaisia kemikaaleja käyttämämme kosmetiikka sisältää? Tahtoisitko vähentää päivittäistä kemikaalikuormaa valmistamalla itse tuotteita, joissa voisit myös hyödyntää lähiluonnon kasveja? Tule alkukesän villiyrttikosmetiikkakurssille Perheniemeen!

Kosmetiikkaa villiyrteistä -kurssilla lähdemme liikkeille perusteista niin kosmetiikkaan soveltuvien kasvien kuin itse kosmetiikan valmistuksenkin osalta. Tutustumme kurssipäivien aikana jokamiehenoikeuksiin, kosmetiikan valmistuksen saloihin sekä käytännössä kartanomiljöön villiyrtteihin, joita keräämme ja jalostamme turvallisesti opiston opetuskeittiössä kotiin vietäviksi valmiiksi tuotteiksi. Kurssilla valmistetaan monipuolisesti erilaisia iholle ja hiuksille soveltuvia tuotteita, joilla voi tukea omaa hyvinvointiaan.

Kurssi on alkeistason kurssi ja soveltuu kaikille aihepiiristä kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei edellytetä. Kurssi ei sovellu mehiläisvaha- tai hunaja-allergisille, voimakkaasti siitepölyallergisille eikä tuoksuyliherkille.

Ilmoittautuneille lähetetään etukäteen lista mukaan otettavista tarvikkeista ja ainesosista. Kosmetiikan ainesosia voi ostaa myös opettajalta.

Opettaja

Opettajana toimii Sonja Mäkinen, FM etnologi, AVat, luonnonvaratuottajaopiskelija. Sonja on aiemmin työskennellyt mm. Perheniemen evankelisen opiston tiedotus- ja markkinointisihteerinä, museoamanuenssina sekä tuntiopettajana kansanopistoissa. Tällä hetkellä Sonja on luonnonvaratuottajaopintojensa loppuvaiheessa.

Sonja Maekinen

Aikataulu

Kurssi alkaa maanantaina klo 14.00, jota ennen tervetulokahvi/-tee. Opetusta on yhteensä 16 tuntia:

  • ma 5.6. klo 14–17
  • ti 6.6. klo 9–16
  • ke 7.6. klo 9–14

Kurssin hinta

  • Opetus 148 €
  • Täysihoitopaketti 84 € (sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja ruokailut)
  • Yhden hengen huoneesta lisämaksu 34 €
  • Ruokailupaketti ei-majoittuville 32 € (sis. lounaat ja päiväjuomat).

Ilmoittaudu viimeistään 21.5.

Varaa paikkasi ajoissa, sillä kurssille otetaan enintään kahdeksan osallistujaa! Kurssille ilmoittaudutaan 21.5. mennessä tämän sähköisellä hakulomakkeella tai Perheniemen opiston toimistoon p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com, josta saa myös lisätietoja.

Lämpimästi tervetuloa!

Alkaa

5.6.2023

Päättyy

7.6.2023

Lähetä ilmoittautuminen tästä