« Takaisin

Sisäisen eheytymisen retriitti

Sisäisen eheytymisen teemalla toteutettava hiljaisuuden retriitti on kaikille täysi-ikäisille avoin, viikonlopun mittainen mahdollisuus sitoutua hiljaisuuteen ryhmässä. Retriitissä saat levätä, miettiä ja kuunnella omaa sisintäsi. Retriitti antaa hyvät mahdollisuudet henkiseen ja hengelliseen rakentumiseen. Se sopii useimmille ihmisille, mutta jos elämässäsi on juuri meneillään voimakas kriisi, retriitti on hyvä siirtää tasaisempaan elämänvaiheeseen.

Yhteinen hiljaisuus luo yhteyden kokemuksen. Sinun ei tarvitse ottaa roolia, suorittaa tai hakea kontaktia. Hiljaisuudessa elämän yksinkertaisuus ja pyhyyden kokemus saavat tilaa. Hiljaisuutta rytmittävät yhteiset rukoushetket, virikepuheet, mietiskelyhetket ja ruokailut. Väljä päiväohjelma vapauttaa luonnollisen rytmin löytymistä. Ohjaajilla on viikonlopun aikana rajattu mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun ajanvarausten mukaan.

Jokaisella osallistujalla on oma huone, kirjallisuutta saatavilla sekä mietiskelytiloja käytettävissä. Perheniemen opiston muu toiminta on suunniteltu siten, että retriittivieraat saavat tarvitsemansa hiljaisen tilan mm. ruokailuissa ja majoituksissa. Opiston ympäristö tarjoaa mahdollisuuden liikkua ja hiljentyä luonnon keskellä.

Retriitti alkaa perjantaina klo 18, jota ennen on keittopäivällinen, ja päättyy sunnuntaina klo 14. Kokoaikainen läsnäolo on välttämätöntä.

Ohjaajat

Retriitin ohjaajina toimivat Marita ja Kari Hietala, jotka valmistuvat Hiljaisuuden ystävät ry:n Retriitinohjaajakoulutuksesta  syksyllä 2023.

Kari on psykiatrinen sairaanhoitaja, sielunhoitoterapeutti (2011 Perheniemi) ja hänellä on teologian BA-tutkinto. Hän toimii vapaaehtoisena seurakunnan ystäväpalvelussa ja valtakunnallisesti kristillisiin arvoihin pohjautuvissa vapaaehtoistehtävissä. Hänellä on kokemusta mm. avioparileirien ohjaamisesta ja mielenterveyskuntoutujien vierellä kulkemisesta. Parhaillaan hän suorittaa logoterapian perusteet -opintoja ja retriitinohjaajakoulutusta.

Marita on työterveyspsykologi, psykoterapeutti, EMDR-terapeutti ja työnohjaaja ja hänellä on teologian MA-tutkinto. Marita on toiminut psykologina yli neljänkymmenen vuoden ajan. Hän on suuntautumassa kristilliseen psykoterapiatyöhön ja juuri aloittanut psykofyysisen psykoterapian opinnot.

Hinta

Retriitin kokonaishinta on 295 €, mikä sisältää täysihoidon yhden hengen huoneessa.

Ilmoittaudu viimeistään 15.10.

Ilmoittautuminen 15.10.2023 mennessä ilmoittautumislomakkeella tai p. 05 7574 100, opisto@perheniemi.com.

Tervetuloa kokemaan yhteyttä, lepoa ja rauhaa Luojan kämmenellä Hyvän Paimenen seurassa!

Alkaa

27.10.2023

Päättyy

29.10.2023

Lähetä ilmoittautuminen tästä