« Takaisin

Hengityksestä avaimia psykofyysisiin lukkoihin ja jännityksiin

Hengitys on enemmän kuin happea ja hiilidioksidia. Se oli viimeinen silaus, kun ihminen luotiin. Se on kuin taiteilijan allekirjoitus taideteoksensa alareunassa. Hengitys voi olla myös rukousta – varsinkin jos se Sanan kautta siihen suuntaan ohjataan. 

Terapeuttisissa rentoutusmenetelmissä hengitys on keskeinen väline. Pitkällä aikavälillä se auttaa stressin hallinnassa ja hetkellisesti kehon jännittyneisyyden rauhoittamisessa, esim. sosiaalisesti jännittävissä tilanteissa. Astman ja hyperventilaation hoidossa hengitys on aivan keskeinen. Se on myös erityisen henkilökohtainen itsetuntemuksen väline ja kertoo elämänhistorian jäljistä kehossa.

Tällä kurssilla opitaan hengittämisen teoriaa sekä Raamatun, että psykofyysisen terapian pohjalta, koetaan eri hengitystapojen vaikutusta ja rukoillaan hengityksessä rentoutuen. Kokemuksen ja yhteisen jakamisen kautta saat avaimia sekä omiin psykofyysisiin lukkoihin ja jännityksiin että välineitä myös auttamistyöhösi.  

Jokaisella on yksilöllinen hengittämisen tapa

Yksilöllinen hengittämisen tapa muodostuu, kun tunneherkkä pallea reagoi elämän olosuhteissa lapsuudesta nykyisyyteen asti. Luonnollinen, vapaa hengitys on täyttymistä, luovuttamista, antautumista. Se kertoo, voiko kehollisesti luottaa ja antaa elämän tapahtua, vai täytyykö itse koko ajan suorittaa.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Merja Harju, joka on psykofyysisyyteen erikoistunut fysioterapeutti. Taustaltaan hän on liikuntakasvatuksen kandidaatti ja täydentänyt opintojaan myöhemmin myös mm. traumojen hoidon kehollisilla menetelmillä, luovalla tanssilla ja sielunhoidolla. Merjalle on tärkeää kehon hengellinen olemus. Hän opettaa aiheesta maanläheisesti sekä luentojen että toiminnallisten harjoitteiden keinoin.

Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 14 sisältäen yhteensä 15 opetustuntia. Ota mukaan avoin mieli ja muistiinpanovälineet. Varaudu myös villasukin ja ota mukaasi lämpimiä vaatteita.

Hinta

  • Opetus 148 €
  • Täysihoitopaketti 84 € (sis. majoituksen 2 hh ja ruokailut)
  • 1 hh varattavissa lisämaksusta 34 € (varausjärjestyksessä) 
  • Ruokailupaketti ei-majoittuville 32 € (sis. aloituskeiton, lounaat ja päiväkahvit)

Ilmoittaudu 22.10. mennessä!

Kurssille ilmoittaudutaan 22.10 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai Perheniemen opiston toimistoon, p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com. Toimistosta saat myös lisätietoja.  

 

Alkaa

3.11.2023

Päättyy

5.11.2023

Lähetä ilmoittautuminen tästä