« Takaisin

Rantahiekkaa ja peittounelmia –tilkkutyökurssi

Ompele karttaa ja minimaisemaa, tee tilkuista peittoja. Kesän kurssilla tutustut tilkkutöiden uusiin tekniikkoihin ja blokkimalleihin.

Tämän kesän aiheena on rantamaisemat, niityt, puut sekä kaupunkinäkymät ja kartat. Pieniä minimaisemia ommellaan tilkuista, maalataan kangasväreillä ja tikataan värikkäillä langoilla. Ompele oksia, palastele kangasta ja tikkaa puun lehviä.

Tilkkupeittojen tikkaukset vaativat aikaa, suunnittelua ja tilaa. Kurssilla on mahdollista keskittyä blokkien ompeluun, kokoamiseen ja tikkausharjoituksiin. Aloita vaikka joulupeiton ompelu. Malleina tilkkuja hyödyntävät kaitale-tekniikat, vanhojen blokkien hyödyntäminen ja jättisuuret perhoset.

Kurssilla käsiteltäviä aiheita:
Kartat, kaupunkinäkymät, puut ja rantamaisemat ovat tilkkutrendejä. Pieniä minimaisemia ommellaan eri tekniikoilla. Opi kaarevien tilkkujen yhteen ompelu. Tee pitkä tilkkutyö rantamaisemalla hiekasta veden eri sävyihin kohta horisonttia. Käytä paperpiecing-menetelmää, lisää pieninä yksityiskohtia käsin ompelemalla ja pistoja kirjoen. Uudempi tapa on ommella tilkuista ja pitsinpaloista pohjakangas, joka laveerataan väreillä. Kuivuttua siihen tikataan selkeitä kohtia kukista, niityn heinikoista, ikkunoista, porttikongeista ja mielikuvakartoista. Palastele kangasta puiden oksien tapaisesti. Harjoittele vapaata konetikkausta korosta puun muotoa ja lehvästöä. Tutkitaan puita, niiden muotoja ja applikoidaan kankaalle mustalla langalla piirrosmaisesti tikaten tai käyttäen koneiden applikaatiotikkejä.  

Tilkkupeittoja suunnitellaan omien toiveiden ja materiaalien mukaan. Aiheena voi hyvin olla rantamaisemat ja perhoset tai karttapohja ja kaupunkinäkymät. Aito tilkkupeitto valmistuu pienten kaitaleiden paloista. Leikkaa kaikki tilkuiksi ja järjestele rytmiin. Käytä pienetkin joulukangastilkut ja ompele joulupalloja. Kokoa kollaasimainen peitto vanhoista blokeista ja uusista tilkuista. Aiemmin tehdyt tilkkublokit ovat hyvä pohja vapaaseen konetikkausharjoitteluun. Kokeile eri kuviomuotoja vaihda lankavärejä ja blokit saavat uuden muodon.

Kurssin opettajana on Ulla Meskanen (Ask.Ohj. FM) käsityöaineiden opettaja Helsingin työväenopistosta.
Sähköpostiosoite: ulla.meskanen@opisto.hel.fi ja kuvia pinterestissä: ulla meskanen.

Tarkempi ohjelma ja materiaalilista lähetetään kurssilaisille kutsun ja laskun yhteydessä.

Hinta:
Opetus 230 €
Täysihoitopaketti 150 €
(sis. majoituksen 2-3 hh omin lakanoin ja ruokailut)
Ruokailupaketti ei-majoittuville 70 €
(sis. lounaat ja päiväkahvit)

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Viimeistään neljä viikkoa ennen kurssin alkua.
Nettisivujen ilmoittautumislomakkeen voi täyttää kohdassa "Ilmoittaudu tästä".

Tiedustelut joko p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com. 

HUOM! Ilmoittautuminen alkaa to 1.2.2018 klo 14 ja kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Alkaa

Päättyy

Ilmoittaudu tästä