« Takaisin

Jumalansa näköinen seurakunta

- yhteyttä ja ymmärrystä rakentamassa

 
”Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut. Kun minä olen heissä ja sinä olet minussa, he ovat täydellisesti yhtä, ja silloin maailma ymmärtää, että sinä olet lähettänyt minut ja että olet rakastanut heitä niin kuin olet rakastanut minua.” (Joh. 17:21, 23)

Jeesus kantoi jäähyväisrukouksessaan huolta kristittyjen yhteydestä. Hänen sanojensa mukaan oikea yhteys on Jeesuksen seuraajien avain sekä jumalalliseen rakkauteen että ilosanoman leviämiseen.

Jeesuksen huoli on osoittautunut valitettavan aiheelliseksi. Joskus kristillinen yhteisö voidaan tuntea paremmin sisäisistä ristiriidoistaan kuin keskinäisestä yhteydestään, kristitty paremmin ennakkoluuloistaan kuin rakkaudestaan.

Jumalansa näköinen seurakunta on viikonloppukurssi, jonka aikana tutustutaan ajattelun työkaluun Seurakunnan kolminaisuus. Lähtökohtana on, että Jumalan kolmen persoonan erilaisuus, keskinäinen rakkaus ja saumaton ykseys antavat esikuvan niin seurakunnalle kuin yksittäisille kristityillekin. Kurssilla painottuvat kolme tavoitetta, jotka varustavat osallistujia yhteyden ja ymmärryksen rakentamiseen kotiseurakunnassaan ja sen ulkopuolella:

Vapaus

Ensimmäinen tavoite on vapauttaa osallistuja olemaan rohkeasti oma itsensä. Kun oivaltaa, että erilaisuus on rikkaus eikä taakka, ei ole enää tarvetta vertailla itseään ja omaa uskoaan toisiin ihmisiin. On lupa levätä ja iloita omista lahjoistaan.

Hyväksyntä

Toinen tavoite on oppia ymmärtämään uskonelämän moninaisuutta. Jeesus ei kutsunut seuraajiaan sietämään vaan rakastamaan toisiaan. Kestävä yhteys syntyy, kun seurakunnassa kaikki saavat tilaa olla keskenään erilaisia ja silti yhtä Kristuksessa.

Kokonainen seurakunta

Kolmas tavoite on antaa työkaluja seurakunnissa jo olevien mahdollisuuksien ja voimavarojen hyödyntämiseen. Paavali vertaa seurakuntaa ruumiiseen, jossa täytyy olla erilaisia jäseniä, jotta se olisi kokonainen. Kun jäsenet ryhtyvät yhdessä työhön, jokaisen vahvuuksia tarvitaan.

Katso kurssin aikataulu tästä:  Jumalansa-naekoeinen-seurakunta.pdf

Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 12.30, jonka jälkeen lounas.

Ohjaajana Marko Sagulin, TM, seurakuntapastori ja Tiina Karlsson, lehtori, Suomen Raamattuopiston Säätiön nuorisotyön tiiminjohtaja

Katso aiheesta video

Hinta:
Opetus 138 €
Täysihoitopaketti 69 € (sis. majoituksen 2-3 hh ja ruokailut)
Ruokailupaketti ei-majoittuville 25 €
(sis. aloituskeiton, lounaat ja päiväkahvit)

Ilmoittautuminen ja tiedustelut:
Viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.
Nettisivujen ilmoittautumislomakkeen voi täyttää kohdassa "Ilmoittaudu tästä".

Tiedustelut joko p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com.

Katso koulutuksen peruutusehdot tästä.

Alkaa

Päättyy