11.1.2023 Rehtori Tomi Koho siirtyy seurakuntapastorin tehtävään


Vuoden alku tuo muutoksia Perheniemen opistolla, kun rehtori Tomi Koho siirtyy toisiin tehtäviin maaliskuussa. Kysyimme Tomilta, mikä johti hänen päätökseensä vaihtaa tehtävää.

Aivan aluksi, miksi olet lähdössä? 

- Ajatus kypsyi, kun minun oli aika hakea rehtorin koulutukseen, jotta saisin nykyiseen tehtävääni varsinaisen pätevyyden. Totesin, että oma intohimoni ja kutsuni on tällä hetkellä enemmän teologiassa ja Kristuksen kirkon palvelemisessa seurakuntatyössä. Koen myös voivani hyödyntää paremmin omia vahvuuksiani siinä tehtävässä. Joulun alla minulle tuli mahdollisuus vastata seurakunnan tarpeeseen, ja päätin siihen kutsuun vastata.

Milloin olet lähdössä?

- Olen Perheniemen opiston palveluksessa helmikuun loppuun saakka.

Mitä lähtösi tarkoittaa Perheniemelle?

- Opiston hallitus kokoontuu viikolla kolme ja tekee ratkaisut jatkosta. Itse uskon Perheniemen jatkavan vakaasti eteenpäin Jumalan johdatuksessa. Yleisesti ottaen Perheniemen tilanne on hyvä ja jatkajalla on hyvät lähtökohdat, toki kaikkine 2020-luvun kansanopiston johtamiseen liittyvine haasteineen.

Millä fiiliksillä olet tekemässä lähtöä?

- Koen pohdinnan ja rukouksen pohjalta tekemäni päätöksen olevan oikea, mutta totta kai tähän liittyy tietty haikeus. Samalla tiedostan olleeni Perheniemessä verrattain lyhyen aikaa.
Haluan tässä kohtaa kiittää Perheniemen henkilökuntaa, tukijoita, hallitusta, opiskelijoita, yhteistyökumppaneita ja kaikkia, joiden kanssa minun on ollut ilo toimia. Kaikkea hyvää ja Taivaan Isän siunausta teille kaikille!

Jos sinulla herää kysymyksiä, tuntemuksia tai pohdintoja tähän uutiseen liittyen, niin Tomi on tavoitettavissa sähköpostilla ja puhelimella: tomi.koho@perheniemi.com tai 040 629 0190