« Takaisin

Saattohoito - kokonaisvaltaista tukea ja hoitoa

Koulutuksen aikana perehdytään saattohoidon olemukseen, kuolemaansa lähestyvän ihmisen kohtaamiseen ja kokonaisvaltaiseen hoitoon, omaisten tukemiseen sekä saattohoitotyössä jaksamiseen. Oirehoitoa käsitellään yleisellä tasolla. Koulutus tarjoaa myös oivallisen mahdollisuuden pohtia saattohoitoon, kuolemaan sekä suruun liittyviä ajatuksia ja tunteita sekä työstää omaa motivaatiota, asennetta ja voimavaroja. 

Tavoitteena on, että koulutukseen osallistuttuaan opiskelija tuntee saattohoidon määritelmät, hyvän saattohoidon perustan sekä keskeiset toimintatapamallit ja osaa hyödyntää tietoa omassa työssään. Hän pystyy kohtaamaan kuolemaa lähestyvän ihmisen ja tukemaan omaisia saattohoidon aikana.  Hän tiedostaa omat kuolemaan ja suruun liittyvät asenteensa ja ajatuksensa. Hänellä on motivaatiota toimia kuoleman äärellä. Hän on vahvistanut keinojaan pitää huolta omasta jaksamisestaan. 

Koulutus sisältää luentoja, joiden puitteissa on aikaa myös opiskelijoiden kysymyksille. Lisäksi koulutukseen sisältyy ryhmätyöskentely, jossa tarkastellaan koulutuspäivien aikana asenne-taidot-jaksaminen-kokonaisuutta. 

Opetusta on perjantaina klo 13.00–19.15 ja lauantaina klo 10.30–17.15, yhteensä 14 tuntia.

Kouluttaja 

Kouluttajana toimii Kati-Pupita Mattila (TT, LL, pall. lääk.erityispät.). Hän on työskennellyt jo vuosia saattohoidon erityisyksikön lääkärinä ja hänen väitöskirjansa käsittelee palliatiivisen hoidon ja saattohoidon eettisiä kysymyksiä. Lisäksi hän on pitkään kouluttanut saattohoitoon ja kohtaamiseen liittyvistä teemoista sekä kirjoittanut useita kirjoja ja lehtiartikkeleita. 

Hinta 

  • Koulutusmaksu 290 €
  • Täysihoitomaksu 62 € sisältää majoituksen 2 hh huoneessa ja ruokailut perjantain lounaasta lauantain päiväjuomaan.
  • 1 hh varattavissa 20 € lisämaksusta (varausjärjestyksessä)
  • Ruokamaksu ei-majoittuville: 33 €, sis. lounaat, päiväjuomat ja perjantain päivällisen 

Ilmoittaudu 2.4. mennessä! 

Koulutukseen ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai Perheniemen opiston toimistoon p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com viimeistään 2.4. Opiston toimistosta saat myös lisätietoja.

Alkaa

19.4.2024

Päättyy

20.4.2024

Lähetä ilmoittautuminen tästä