Valitse alasivu...
Alunperin Kirvussa, Karjalassa perustetun Perheniemen evankelisen opiston historiaan mahtuu monenlaisia kipeitäkin vaiheita: sota-ajat evakkomatkoineen ja alkuperäisen opiston jääminen rajan taakse Karjalaan, lukuisat rakennustalkoot, 1970-1980 -luvun rakennemuutos ja uuden näyn löytyminen 2000-luvulla.
Opiston syntyvaiheet liittyvät Ev. lut. kirkon sisällä toimivan Evankelisen herätysliikkeen parissa virinneeseen huoleen maaseudun nuorisosta. Kansanopistovuosi sisälsi käytännönläheistä elämäntaitojen ja maatalouden perustaitojen opiskelua, jossa kristillinen sanoma oli myös läsnä. Kansanopistojen yleissivistävä merkitys etenkin maaseudun väestölle oli merkittävä. Evankelisia kansanopistoja rakennettiin pääosin talkoovoimin nopeaan tahtiin eri puolille maata.
Perheniemen opisto aloitti toimintansa Karjalassa, Kirvun pitäjän Sairalassa 10.11.1924, alun pitäen nimellä Sairalan Evankelinen Kansanopisto (SEK). Se oli maamme toinen evankelinen kansanopisto. Talvisodan jälkeen opisto toimi Muurlassa 1940 syksystä kevääseen 1942 ja Jatkosodan aikana palattiin takaisin Kirvuun 1942-44. Janakkalassa opisto toimi 1944 syksystä 1948 kevääseen. Iitin Perheniemi löydettiin opiston uudeksi paikaksi monien vaiheiden jälkeen vuonna 1948. Se aloitti toimintansa Perheniemenssä 15.10.1948 ja Perheniemen kartanolla ja kylällä itsellään on rikas monisatavuotinen historia. Nimellä Sairalan evankelinen opisto toimittiin vuoteen 1979 saakka, jolloin nimi vaihdettiin Perheniemen evankeliseksi opistoksi.
Ajan saatossa Suomen koulutussektori on muuttunut paljon ja monet kansanopistot ovat joutuneet etsimään paikkansa uudelleen. Tänä päivänä Perheniemen opisto on aktiivinen ja avoin kristittyjä yhdistävä opisto, joka on erikoistunut mm. monipuolisten kristillisen sielunhoidon koulutusten järjestämiseen. Laajimmat koulutukset, kuten Terapeuttisen sielunhoidon koulutus kestävät puolitoista vuotta. Lisäksi Perheniemessä järjestetään mm. nuorille ja aikuisille monikulttuurista ja kansainvälistä lähetystyöhön varustavaa koulutusta, sekä etenkin kesäisin taide- ja kädentaitokursseja.