Valitse alasivu...
Lyhytkursseille ja seminaareihin ilmoittaudutaan nettisivujen lomakkeella, puhelimitse, kirjeitse tai sähköpostilla opiston toimistoon viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Vapaaksi jääneitä paikkoja voi tiedustella myöhemminkin! Ilmoittautumiset ovat sitovia, kts. peruutusehdot.
Pidempiin koulutuksiin (linjat ja monimuotokoulutukset) on koulutuskohtainen hakumenettely. Katso tarkempi hakuohje ja täytä mahdollinen hakulomake kunkin koulutuksen sivuilta. Lomakkeita voi tilata myös opiston toimistosta.
Kurssit ja seminaarit ovat kokonaisuuksia. Jos kurssilainen on kurssilta/seminaarilta pois yhden tai useamman päivän, siitä ei ole mahdollisuutta saada hyvitystä.
Ilmoittautuminen on sitova.
Mikäli kurssille/seminaarille osallistumisen peruu 1-6 päivää ennen kurssin/seminaarin alkua, laskutetaan puolet kurssin hinnasta. Jos kurssille/seminaariin ilmoittautunut peruu kurssin/seminaarin aloituspäivänä, häneltä peritään koko kurssimaksu. Mikäli kurssille/seminaariin ilmoittautunut ei ole perunut osallistumistaan ja jättää silti tulematta, häneltä peritään koko kurssimaksu sekä täysihoito- tai ruokamaksu.
Sairaustapauksissa kurssimaksua ei peritä, jos kurssilainen/seminaarilainen on ilmoittanut sairaudesta heti sen alettua ja toimittaa lääkärintodistuksen opistolle. Jo maksettu kurssimaksu palautetaan lääkärintodistusta vastaan ja siitä vähennetään 10 € toimistomaksu.
Jos kurssilaiselta/seminaarilaiselta on edellinen kurssi/seminaari maksamatta, hän ei voi osallistua seuraavalle kurssille/seminaariin.
Kurssin/seminaarin järjestäjällä on oikeus peruuttaa kurssi/seminaari, jos ryhmäkoko jää liian pieneksi.
Pidätämme oikeudet mahdollisiin välttämättömiin kurssien ja seminaarien muutoksiin.
Koulutusten (linja- ja monimuotokoulutukset) poissaolot korvataan koulutuskohtaisesti. Linja- ja monimuotokoulutusten keskeyttäjältä peritään 30 % jäljellä olevan koulutuksen opetuksen hinnasta. Terveydellisistä syistä keskeyttävältä, lääkärintodistuksen (jossa lääkärin arvio, että terveydentila estää koulutukseen osallistumisen) esittävältä, maksua ei peritä.
Koulutus laskutetaan jaksoittain. Laskut maksetaan eräpäivään mennessä ennen kunkin jakson alkamista. Viitenumeron käyttäminen on välttämätöntä, jotta maksu kohdistuu oikein.
Jos monimuotokoulutuksen opiskelijalta on edellisen koulutusjakson maksu maksamatta, hän ei voi osallistua seuraavalle koulutusjaksolle ennen erääntyneen maksun suorittamista.
Mikäli koulutukseen hyväksytty opiskelija ei voi aloittaa koulutusta, tulee asiasta ilmoittaa opiston toimistoon hyväksymiskirjeessä ilmoitettuun päivään mennessä. Muussa tapauksessa veloitetaan koko ensimmäisen koulutusjakson hinta.
Mikäli koulutukseen hyväksytty ei aloita koulutusta eikä ole perunut osallistumistaan, vaikka jättää tulematta, häneltä peritään ensimmäisen koulutusjakson koulutusmaksu sekä täysihoito- tai ruokamaksu.
Koulutuksen järjestäjällä on oikeus peruuttaa koulutus, jos ryhmäkoko jää liian pieneksi.
Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.
Kurssien ja monimuotokoulutusten kohdalla on mainittu opetuksen hinta. Lisäksi tulee hinta majoituksesta ja/tai ruokailusta. Kurssille tai koulutukseen ilmoittautuessa varataan myös joko täysihoitopaketti (sisältää majoituksen 2-3 hengen huoneessa sekä ruokailut) tai ruokailupaketti ilman majoitusta (sisältää lounaan ja päiväjuoman, sekä viikonloppukursseilla yleensä perjantai-illan keittopäivällisen).
Kurssimaksu maksetaan ennen kurssin/seminaarin alkamista opistolta lähetetyn laskun mukaisesti. Viitenumeron käyttäminen on välttämätöntä, jotta maksu kohdistuu oikein.
Majoittuminen opistolla tapahtuu siisteissä 2-4 hengen huoneissa, pääsääntöisesti omin liinavaattein. Lähes kaikissa majoitushuoneissa on oma WC ja suihku. Linjaopiskelijat joutuvat luovuttamaan huoneensa viikonloppukurssien majoittujia varten, ellei toisin ilmoiteta (noin joka toinen viikonloppu).
Majoitukseen opistolla on rajallisesti mahdollisuuksia tuoda lemmikkieläimiä. Tiedustele asiaa opiston toimistosta. Lisätietoja saat opiston toimistosta puh. 05 7574 100 (arkisin klo 10-15) tai opisto(ät)perheniemi.com.
Lähiopetuskoulutukset ovat yleensä vähintään 8 opintoviikon mittaisia linjoja, mutta voivat kestää myös 1 - 2 lukuvuotta. Niihin osallistuvat opiskelijat pääosin asuvat opistolla ja koulutus tapahtuu suurimmalta osin arkipäivisin. Lähiopetuskoulutuksen osanottaja on oikeutettu opintotukeen ja asumislisään, kun tuen muut ehdot täyttyvät. Kts. koulutukset.
Monimuotokoulutukset ovat yleensä pitkiä ja perusteellisesti opiskeltavaan aiheeseen paneutuvia koulutuksia. Niissä opinnot koostuvat opistolla toteutettavasta lähiopetuksesta (pääosin viikonloppuisin) ja itsenäisesti suoritettavista etätehtävistä sekä mahdollisesta asiakastyöskentelystä ja/tai koulutuskohtaisesta seminaarityöstä. Monimuotokouluksia voi suorittaa työn ohessa opiskellen.
Lyhytkurssit ovat 2 päivästä kahteen viikkoon kestäviä, viikolla tai viikonloppuisin järjestettäviä koulutuksia monista erilaisista aiheista. Suurin osa kursseista toteutuu Perheniemen opistolla, mutta niitä järjestetään myös yhteistyökumppaneiden tiloissa eri puolilla Suomea.
Lähellä ihmistä -seminaarit liittyvät ihmisen kokonaisvaltaiseen tervehtymiseen ja tukemiseen. Aiheet ovat tämän päivän ihmisiä laajasti koskettavia ja kuhunkin aiheeseen paneudutaan aina erilaisia näkökulmia yhtä aikaa huomioiden. Lähellä ihmistä -seminaareja järjestetään sekä opistolla että seurakuntien ja muiden yhteistyökumppaneiden tiloissa. Opistolla järjestetään myös muita seminaarisarjoja.